Zenélni...

Az ember, aki iPaden ment az űrbe zenélni  


2013. június 20. 16:54

Egy ifjú amerikai zenész nagyon ötletes videoklippel hívta fel magára a figyelmet, amelyben egy repülő iPad-en énekli végig legújabb dalát.

Kyle Andrews ténylegesen nem jutott el az űrig, de igyekezett a lehető legközelebb kerülni hozzá. Mindezt úgy, hogy a lába egy pillanatra sem hagyta el a földet. A "The Way to Wonder" című dal klipjének főszereplője nem is maga az énekes, hanem csak egy róla készült videó, amit egy iPaddel - pontosabbaniPad Minivel - játszanak le, majd mindezt egy GoPro kamera felveszi, így megörökíti, amint a srác az iPaden énekel. Persze nem ez a lényeg, hanem az, hogy Kyle a két kütyüt egy meteorológiai ballonra szerelte, folyamatos ismétlésre állítva elindította az önmagáról készült filmet az iPaden, bekapcsolta a kamerát, és feleresztette a ballont.
A kamera olyan csodás háttér előtt vette fel az éneklő zenészt, amit normális esetben elég macerás lett volna mögé tenni, hogy a magaslati hőmérsékletről és légsűrűségről ne is beszéljünk. Hat órán át rögzített képeket a repülő videostúdió, majd miután több mint 33 kilométeres magasságba emelkedett, a légballon kidurrant, és egy ejtőernyő segítségével lezuhant a földre.
Mindezt végignézhetjük a fenti, elsőre nagyon egyszerűnek tűnő, ám mégis páratlanul látványos klipben. A lepottyant kütyüket amúgy egy a repülő szerkezetbe épített GPS készülék segítségével, a "kilövés" helyszínétől 254 kilométerre találták meg. Andrews új dala egyébként a július 23-án megjelenő "Bright As the Sun című lemezén hallgatható meg.
Forrás:Mobilport