Zenélni...

Artisjus


2013. június 21. 12:00

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület a zenei és irodalmi szerzői jogok közös jogkezelő szervezete. Tagjai és megbízói között található több mint 11000 zeneszerző, szövegíró, irodalmi szerző és zeneműkiadó.

 Küldetés:

Az Artisjus küldetése a zeneszerzők, szövegírók, zeneműkiadók és írók egyesületeként, hogy szerzői jogaikat hatékonyan és átláthatóan kezelje, érdekeiket érvényesítse és információkkal lássa el őket, ezzel elősegítve műveik jogszerű felhasználását.

Az Artisjus a zeneipar hosszú távon felelősséggel működő non-profit szervezeteként gondoskodik társadalmi és természeti környezetéről. Célunk, hogy sok jó zene szülessen és legyen elérhető a legszélesebb körben, és hogy a széles társadalom az alkotók szerepét elismerje, műveik értékét felismerje.

Az Artisjus elkötelezett a szerzői jog legmagasabb szintű szakmai művelésére, annak szerzőközpontú és fenntartható modelljei mentén.

Értékek:

Alkotóközpontúság - tevékenységünk során mindig a szerző érdekeit legjobban képviselő megoldást választjuk az egyensúly teremtésére alkalmas lehetőségek közül.

Híd-szerep - összekötjük egymással a zeneművek alkotóit és felhasználóit, megkönnyítve kapcsolattartásukat.

Hatékonyság - Jogdíjbeszedési és felosztási munkánk során a legjobb gyakorlatoknak megfelelően járunk el, az igazságosság mellett a hatékonyság szempontja alapján. Kollégáink munkájukat folyamatos tanulással a legmagasabb szakmai színvonalon, a legmagasabb technikai szabványoknak megfelelően végzik.

Átláthatóság - Bonyolult, összetett területen működünk, ezért működésünket a legvilágosabban kommunikáljuk minden érintett szereplő felé.

Nonprofit jelleg - minden, a működéshez és a hosszú távú fenntartásához nem szükséges pénzt a szerzőknek és zeneműkiadóknak fizetünk ki jogdíjként.

Szolidaritás - a különböző piaci erővel rendelkező szerzőknek és zeneműkiadóknak azonos színvonalú jogkezelési szolgáltatást nyújtunk; a kulturálisan értékes zenei és irodalmi törekvéseket alapítvány útján támogatjuk.

Felelősség...

...a magyar kultúráért - működésünkkel - betartva a nemzetközi jogi kötelezettségeket - előmozdítjuk új magyar művek létrejöttét, valamint azok belföldi és külföldi felhasználását.

...a környezetért - Felismerjük felelősségünket a természeti környezetért, és csökkentjük környezetterhelésünket. A környezettudatos magatartásra minden velünk kapcsolatban álló érdekgazdát ösztönzünk.

...a fenntartható zeneiparért - Több mint száz éve működünk a szerzőijog-kezelési területen; nem rövid távú sikerekért dolgozunk, hanem hosszútávon fenntartható kulturális piacokért, kiszámítható jogdíjbevételekért.